sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kanttarellipiirakka

Pakastin täynnä sieniä, jotain tarttis tehdä. No piirakkaa tietty, sopivan helppoa. 
 
 
Pohja: 125g puolisulaa voita, desi täysjyväspelttijauhoja ja desi vehnäjauhoja, ripaus suolaa ja reilu puoli purkkia kermaviiliä (Juustoportin luomu-kermaviili, NAM!) sekoitetaan keskenään. Heitetään jääkaappiin odottelemaan.
 
Täyte: Kanttarelleja (vajaa litra perattuja), sipulia, valkosipulia ja pekonia (viitisen siivua) paistellaan öljyssä, joukkoon heitetään pilkottua paprikaa ja mausteita (suola, mustapippuri). Annetaan muhia ja maustua.
 
Palataan takaisin pohjan kimppuun. Taikina painellaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, peitetään reunat foliolla, tökitään haarukalla pohjaan reikiä ja paistetaan kymmenisen minuuttia 200 asteessa.
 
Levitetään täyte pohjalle ja sekoitetaan joukkoon hieman juustoraastetta. Päälle kaadetaan muna-kerma-seos (pari desiä kermaa, pari munaa, mustapippuria, tarvittaessa suolaa, ruohosipulia). Päälle vielä juustoraastetta ja uuniin, asteita 200 ja vajaa puoli tuntia. Heitetään vielä vähän ruohosipulia pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti